Pretty Followers

subota, 21. rujna 2013.

Njegovo Veličanstvo L'oreal Infallible Lipcolour 200 TEABERRY

Da ne bi ovaj blog bio samo o noktima i lakovima,danas ću Vam predstaviti ovaj savršeni karmin-sjaj iz  L'orealove kolekcije kojim sam već neko vrijeme (malo je reći) oduševljena :D
Iako nikad nisam bila neki manijak za karmine i sjajeve,iskreno znala sam se našminkati do najviših granica svojih sposobnosti,a opet ostaviti usne "gole",ovo čudo je postalo neizostavan dio mog nesesera.
Dobila sam ga u nekoj tamno-ružičastoj nijansi tzv TEABERRY

                                                       *slika preuzeta sa neta


                                                               moj moj (:

Kao što vidite dolazi u vrlo elegantnom pakovanju,s tim da s obje strane nalazi ogledalo,a unutra kao broj 1(koji se stavlja prvi) "tinta karmin"  koji je mat,i kao broj 2 obicni providni koji se koristi kao završnica za visoki sjaj.
                                                *lijevo:br.1                  desno:br. 2

Ono što me najviše oduševilo kod ovog karmina je njegova postojanost,meni doslovno može trajati cijeli dan,od jutra do večeri, s tim da se povremeno mora opet staviti bezbojni sjaj jer se vremenom skine,ali boja ostaje :D To je jedan od onih karmina koji se ne skidaju ni jelom,ni pićem,pa čak ni poljupcima(testirano :D )
Takodjer ima vrlo lijepu i fleksibilnu čekicu za nanošenje boje,s kojom se vrlo lako nanosi.
Još jedan plus,ne stvara grudvice,nema onaj efekat "suhih usta" kada imate osjećaj da su vam usne krute,i nije ljepljiv.

Nanosi se u 2 sloja,kao što sam i navela gore,s tim da se poslije nanošenja prvog sloja boje sačeka 2 min da se osuši,pa se onda nanosi drugi sloj za završni sjaj.




Eh sad,uvijek ima ono ali,jedina mana ovog karmina je što nije dostupan na našem tržištu(bar ga ja još uvijek nisam nigdje ulovila ,ako neko bude,nek odmah javi).Vidjela sam ga na dosta stranica na eBay-u kao npr ovdje za cijenu od oko 5 dolara,ali većinom ne rade shipping za BiH :(:(
Na kraju krajeva ako se pitate odakle uopšte meni,dobila sam ga od moje drage(nadam se)buduće svekrve,koja ga je i sama dobila od prijatelja iz Amerike(ja zahvalna do neba :D)


Da sad ne bih pisala Markove konake na ovu temu i postala dosadna,za kraj par fotografija kako izgleda na mojim usnama(swatcheve na ruci nisam radila,jer smatram da u ovom slučaju nije bilo ni potrebe).


                                          *zanemarite ovu mrvicu koja je zalutala -.-

P.S. Zbog boje i samog efekta koji ostavlja na usnama,skoro uvijek ga nosim uz neki decentni make up,uz npr tuš,maskaru i rumenilo i to bude sasvim dovoljno.
Još jedna slika kao "dokaz" :


                                                                                                                                             

To bi bilo to za ovaj post,pišite kako Vam se svidja,mozda slučajno već i imate jedan ovakav,i da li Vas oduševljava kao mene :)



Do sljedećeg posta veliki poljubac :*



P.P.S. Biće i edit na ovaj post,kad večeras uslikam "Njegovo Veličanstvo" i postojanost,čak poslije sati i sati nošenja.


Kao što sam i obećala: slika od sinoc,i poslije 12 sati na usnama,još uvijek je tu,iako je ostala šminka skinuta. Nema onog veličanstvenog sjaja,ali boja je ostala !

Broj komentara: 5:

  1. Izgleda kao upaljač :D Ali dobar je, sviđa mi se i šteta što nema kod nas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I to sto kazes.al upaljac sa ogledalom :D
      da,tuga pregolema sto nema,kad ga potrosim plakat cu 7 dana:(

      Izbriši
  2. Moja mama je imala nešto ovakvo, ali mislim da je bilo Max Factorovo. Znam da je trajalo čitav dan i ništa ga nije moglo skinuti. Ja sad ubijam naću nešto takvo, ali nema :(
    Znam da Manhattan ima neku verziju, ali nisam sigurna da li je to to.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je stvarno dobra stvarčica,korisna,al džaba sve kad je nema ovdje u prodaji :(:( ne znam za Manhattonovu verziju,al čula sam da su Max Factor karmini(oni obični,mislim da su oko 15ak KM u maloprodaji) stvarno super,drugarica ima,i dugo ostaju na usnama :D

      Izbriši